Opis po lehote splatnosti na 04.10.2012

Súvisiace články:
  • Groprinosin keď HPV
  • Chlorid vápenatý
  • Zovirax masť
  • Nežiaduce účinky POSTINOR
Tweet

 Diane-35
 Prostriedky pre antikoncepciu. Akty aktívna zložka cyproteron   a   etinylestradiol , Droga má jednofázový mechanizmus s androgénnej aktivity. Princíp je založený na dopad útlaku na rozvoj hypofýzy gonadotropínov úrovne blokujúceho receptory androgénu. Cyproterónacetát je steroid antiandrogény A etinylestradiol - orálny estrogén. Pod vplyvom Cyproteron znižuje jav androgenizácie   u žien. Diane-35 má gestagénny účinky napodobňovanie hormonálnej vlastnosti ženského tela. Pod vplyvom cyproteron inhibuje sekréciu hypofyzárnych gonadotropínov, spomaľuje proces Ovulácie To zaisťuje spoľahlivú antikoncepciu. Pod vplyvom etinylestradiolu je vysoká viskozita hlienu v krčku, takže je ťažké priechod spermie do maternice; zvýšenú závažnosť centrálneho a periférneho vplyvu cyproteron na proces ovulácie. Diane-35 je k dispozícii vo forme tabliet.

Indikácie:

Diane-35 je priradené ako antikoncepčné A keď hirzutizmus , Androgénny alopécia pôvodu, mazotok, "vulgárne" úhory.

Kontraindikácie:

Diane-35 nie je predpísaný pre ochorenie pečene, tehotenstvo, neznášanlivosť etinylestradiolu, cyproteron, vrodený hyperbilirubinémia , Rakovina pečene, mŕtvica, tromboembolizmus , Hemangiom pečene cukrovka , Hypertenzia, myokarditída, koronárne ochorenie srdca, ischemická mŕtvica, srdcové choroby, ateroskleróza, retinopatia , Rakovina prsníka, anémia srpkovitých buniek, angiopatia, retinopatia, poruchy metabolizmu lipidov, karcinómu endometria, otosklerózou, idiopatická žltačka , hyperprolaktinémia , V ulceróznej kolitídy, depresie, epilepsie, ochorenie žlčníka, systém ochorenie pečene, porfýria, tetania, chorea, zápal prsnej žľazy , Rakovina maternice, ochorenia obličiek, roztrúsená skleróza , Tuberkulóza, v dospievaní, kŕčové žily používať opatrne po odborné konzultácie.


Nežiaduce účinky:

Diane-35 môže spôsobiť bolesti hlavy, napätie v prsiach, vracanie, nevoľnosť,   stomachalgia , Depresívna nálada, zmeny libida, priberanie na váhe, žltačka, celkové svrbenie, tromboembólie, rozmazané videnie, zápal spojiviek, kožné vyrážky, opuchy očných viečok, intermenštruačného vypúšťanie, tromboflebitída , Dlhodobé užívanie môže spôsobiť chloazma ,

Ako používať:

Diana 35 užíva raz denne, perorálne, prvý deň menštruačného cyklu. Odporúča sa, aby sa denné lieky zároveň. Dĺžka príjmu - 21 dní, potom sa sedemdňovej prestávku. Keď môže androgenizácie liečba trvať niekoľko mesiacov, a to aj po vymiznutí zjavných príznakov liečbu chorôb pokračuje pre 3-4 cyklov. Pri relaps ošetrenie opakovať. Okrem toho, Cyproteron sa pridá k terapii neefektívne liečbu alopécia (12 mesiacov), a seborrhea akné   (6 mesiacov). Vynechanie pilulky Diane-35 trvať ďalších 12 hodín. Keď sa odporúča interval medzi pilulky viac ako 36 hodín využívať ďalšie finančné prostriedky pre prevenciu počatia.

Zvláštne pokyny:

Antikoncepčný účinok je plne prejavuje iba po dvoch týždňoch užívania lieku Diane-35, čo vyžaduje použitie ďalších, non-hormonálnych antikoncepčných prostriedkov. V priebehu obdobia podávania lieku môže znížiť hladinu FSH, LH, zmeny vo výsledkoch testov alergie. Počas tvorby normálneho menštruačného cyklu, droga nemá žiadny vplyv na priebeh puberta , Po pôrode, Diane-35 je predpísaný iba po prvom, zdravé menštruačného cyklu. Neodporúča sa prerušiť liečbu náhle, aj keď intermenstrual krvácanie do troch týždňov od prijatia prášky. Týždňová prestávka príde ako menštruačného výtoku. V ich neprítomnosti, je nutné vylúčiť tehotenstvo. Každých šesť mesiacov, uistite sa, že prejsť gynekologické, lekárske vyšetrenie (voliteľné prieskumu prsia). Pri výskyte príznakov tehotenstva flebotrombóza , Flebitída, žltačka, liečbu migrény prestal. Spoľahlivá antikoncepcia znižuje zvracanie, hnačka. Pravdepodobnosť vzniku závažných kardiovaskulárnych ochorení sa zvyšuje s vyfajčených cigariet, vek žien (najviac citlivé ženy staršie ako 35 rokov).

Liekové interakcie:

Rifampicín , Ampicillin a niektoré antibiotiká znížiť účinnosť liečiva, v dôsledku zmien v črevnej mikroflóry, a vyžaduje použitie ďalších metód ochrany proti počatiu. Fenytoín a číslo antiepileptiká   zvyšujú metabolizmus steroidné hormón liečivá Diane-35. To si vyžaduje konzultácie endokrinológa, aby sa otázkou korekciu hypoglykemickej dávkovanie liečiv.